Creil.nl, van en voor de inwoners van Creil

Wat doet Dorpsbelang?

Mei 2019

Iedereen heeft vast wel eens gehoord van Dorpsbelang. Maar wat doet het bestuur nou eigenlijk? Hier kun je lezen waar we het afgelopen half jaar onder meer druk mee zijn geweest.

We zijn lang bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe drukker voor de Dorpsroddel. Deze is jarenlang tot grote tevredenheid gedrukt door Multicopy, maar vanuit Dorpsbelang wilden we graag kijken of we de drukkosten omlaag konden krijgen. Multicopy gaf aan dat ze ons al de, voor hun, laagst mogelijke prijs boden. Daarom zijn we verder gaan kijken en hebben we er uiteindelijk voor gekozen om over te stappen naar Blad.nl. Deze Roddel is de derde die zij voor ons drukken en tot nu toe zijn we erg tevreden. Helaas kan Blad.nl niet de snelheid bieden die Multicopy ons wel bood, daarom ontvang je nu de Roddel een halve week later dan je gewend bent.

Ook zijn we achter de schermen druk bezig met een nieuwe website. De huidige website is wat verouderd en het is wat lastig om er nieuws op te plaatsen, daarom is er door een werkgroepje gekeken wat de beste oplossing was, de huidige site updaten of een nieuwe website laten ontwerpen. Uiteindelijk is gekozen voor het laatste. We hebben goede hoop de nieuwe website binnen enkele weken te kunnen publiceren. Dan heeft Creil weer een frisse en moderne website die weer een aantal jaar mee kan.

Daarnaast begint de groengroep oftewel de Centrum Creil groep vorm te krijgen. Op dit moment zijn er 18 leden en de groep is nog steeds groeiende. De bedoeling is om een aantal zaterdagochtenden in het jaar verschillende stukken openbaar groen in Creil te onderhouden, met name het stuk vernieuwd groen in het centrum. Zo blijft Creil er aantrekkelijk en verzorgd uit zien.

Heb je een vraag of opmerking voor ons: onze contactgegevens staan voorin elke Dorpsroddel. Je kunt ons altijd aanspreken, bellen of mailen.


Oktober 2018

Graag delen we met jullie een aantal zaken waar Dorpsbelang het afgelopen half jaar bij betrokken is geweest.

Zo zal het de meeste inwoners niet zijn ontgaan dat het centrum van ons mooie dorp een opknapbeurt heeft gekregen. Dit is onderdeel van de wensen die Dorpsbelang heeft voor het centrum. We hebben daarvoor een aantal mensen uit het dorp benaderd om een commissie te vormen om na te denken hoe we het centrum aantrekkelijker kunnen maken. Een van de eerste dingen die daadwerkelijk is uitgevoerd, is het opknappen van de perkjes in het centrum. Zo zijn de huidige struiken en 2 bomen weggehaald en is er gras en een stuk vaste planten voor terug gekomen. De vaste planten zijn door de gemeente beschikbaar gesteld, op voorwaarde dat deze door de groengroep van het dorp worden onderhouden. Een groengroep hebben we (nog) niet, wel een aantal enthousiaste vrijwilligers die het onderhoud nu uitvoeren.

Waar we als Dorpsbelang ook erg blij mee zijn, zijn de schuttingen om de tuinen van de nieuwe huurhuizen in het Palet. Niet iedereen van deze nieuwe Creilenaren was in staat om zelf een schutting neer te zetten. Na aandringen van Dorpsbelang bij Mercatus, heeft Mercatus toch besloten om hier wat mee te doen. De wijkconsulent van Mercatus en de buurtwerker van Carrefour hebben een bewonersavond georganiseerd en daarna geregeld dat er schuttingmateriaal is gekomen. De bewoners hebben de schuttingen daarna samen geplaatst. Het ziet er nu netjes uit!

Ook heeft een afvaardiging van Dorpsbelang kennis gemaakt met het nieuwe college van Burgemeester & Wethouders. Tijdens een speeddate ronde van 5 minuten per wethouder kon je als dorp kort kennis maken met de oudgediende en nieuwe wethouders.

Daarnaast zijn we dit eerste half jaar ook druk geweest met de jaarlijks terugkerende ‘ Dorpsbelang-zaken’, zoals onder andere het organiseren van de nieuwjaarsreceptie, de klusdag, de jaarvergadering en de dorpsschoonmaak en hebben we geschouwd met IGW (Integraal Gebiedsgericht Werken, een samenwerking tussen gemeente, politie, Carrefour en Mercatus).