Robin Schaapman maakt het verschil in polderderby

2019-10-22

Creil-Bant had aan één helft genoeg om afstand te nemen van Tollebeek. Met dank aan één man: Robin Schaapman. De vleugelaanvaller was, zeker voor rust, niet te houden en onderstreepte zijn grote vorm met twee goals: 1-3.

De man van de wedstrijd vond zelf ook, dat het ‘lekker ging’. Na een moeizame start van het seizoen heeft Schaapman (21) de opgaande lijn te pakken. ‘Ik ben tevreden over onze prestatie. Het gaat steeds beter. En het is altijd mooi om te scoren.’ Het waren zijn eerste twee doelpunten dit seizoen. Trainer Kees Maes, kritisch: ‘Met zijn kwaliteiten moet Robin elk seizoen tien tot vijftien goals maken.’

Robin Schaapman, in juni op het talententoernooi van SVM uitgeroepen tot de grootste belofte van de polder, was met name voor rust een ware plaag voor de Tollebeek-defensie. De vleugelverdedigers, met name de in de rust gewisselde Luuk Boons, kregen niet of nauwelijks vat op de snelle en behendige Schaapman. Na een kwartier poetste hij de 1-0 achterstand (goal Rik Loman) weg met een droog schot. Het was het sein tot een offensief van Creil-Bant.

Grootste uitdager

Bij rust stond het 1-3. Creil-Bant miste een serie goede kansen, maar Robin Schaapman (intikker) en Dirk-Jan Doornbos (van richting veranderde vrije trap) wezen de weg. De samenwerking tussen Creil en Bant werpt nu al z’n vruchten af, getuige de koppositie in 4A. Creil-Bant lijkt de grootste uitdager van favoriet AVC, nog zonder verliespunten, te worden. ‘We staan er goed voor’, aldus Maes, ‘maar we krijgen de komende weken met een paar sterke tegenstanders te maken.’

Maes was onder de indruk van de prestatie van Schaapman. ‘Hij was ongrijpbaar, liep langs zijn tegenstanders alsof ze er niet stonden. Zeker in de eerste helft speelde Robin fantastisch.’ De eerste paar wedstrijden liep het nog niet zo geweldig. ‘Er is veel concurrentie. Ik heb Robin er ook een keer naast gezet en een gesprekje met hem gehad. Daar heeft hij goed op gereageerd. Robin doet echt wat met de kritiek.’

Betere voetballers

Schaapman heeft wel eens een aanbieding van Flevo Boys gehad, maar voorlopig piekert hij er niet over om Creil-Bant te verlaten. ‘Ik heb het goed naar mijn zin. Het niveau is stukken hoger dan vorig seizoen, we beschikken over betere voetballers. Ik heb er weer plezier in. Ik wil eerst hier presteren en een keer kampioen worden. Dat hoeft niet per se dit jaar te zijn. Hopelijk pakken we een periodetitel dit seizoen.’

De derby trok flink wat publiek, dat getuige was van de sterke punten van Schaapman. ‘Mijn snelheid en individuele actie zijn denk ik mijn sterkste punten.’ Trainer Maes onderstreepte die woorden. ‘Robin is snel en balvaardig. Hij moet nog wat brutaler worden. Hij moet meer de bal willen hebben, meer coachen.’ Tegen Tollebeek was dat niet nodig om uit te groeien tot de beste man van het veld. Hij maakte het verschil.

Bron: De Noordoostpolder – Harry de Ridder